✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeDesign District 2019Design beursDesign District 2019

Design District 2019

Design Disctrict

Op donderdag 6 juni we vanuit Inside Office naar Design District in Rotterdam geweest. Design District is het beste vak-evenement voor interieurdesign in Nederland. De beurs duurt 3 dagen en heeft een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers, van bijvoorbeeld het HMC, en je kan er één of meerdere lezingen of workshops volgen.
design district 2019

Het beste vakevenement voor interieurdesign

Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. De 17e editie was dit jaar op 5, 6 en 7 juni in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

De beurs is ingedeeld in 3 verschillende hallen en de Tearoom wordt gebruikt. In deze hallen staan allerlei verschillende stands met van mooiste merken. De beurs is vrijwel gericht op de projectinrichting, erg nuttig dus voor de stage die ik nu loop en mijn toekomst natuurlijk. Op de beurs worden nieuwe producten of collecties gepubliceerd. Op deze manier blijf je up to date van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van (project)inrichting.

We hebben ook nog een lezing bijgewoond ‘Cultuur & Identiteit’ door Kitty de Groot. Persoonlijk vond ik dit erg interessant en leerzaam. In de lezing stond cultuur, identiteit en imago centraal. Deze aspecten trokken dan ook de rode draad in de presentatie en dit blijkt ook zo te zijn in de projectinrichting. Je moet van te voren goed weten waar het bedrijf/merk voor staat en wat zij willen uitstralen. Zij stelde vragen als cultuur en het interieur vormen elkaar. Maar hoe daaraan richting te geven? Wat maakt dat mensen zich op werk thuis voelen en trots zijn op hun werkomgeving? Hoe kruip je in de huid van je klant, om tot zijn unieke kern, zijn eigenheid te komen om daar vanuit het interieur te ontwerpen? En hoe creëer je een duurzaam interieur wat nog wel het wauw-effect met zich mee brengt? Kitty de Groot, design-journalist bij Inside Information is al jaren praktiserend, strategisch, docerend en ondernemend actief in het ontwerp-interieurarchitectuur vakgebied. Zij heeft vele artikelen en het boek Nieuwe Werkvormen geschreven over de wisselwerking tussen cultuur en het interieur en hoe deze elkaar beïnvloeden. Daarnaast doceert en adviseert zij in design identity; het proces van het ontwerpen van een visuele identiteit die de organisatie en haar markt aanspreken. De Groot heeft vele aansprekende projecten bezocht en bij diverse projecten geadviseerd. De meest aansprekende projecten heeft zij getoond in haar lezing. Voorbeelden van deze projecten zijn het hoofdkantoor van ABN AMRO, Gazelle en het hoofdkantoor van Joolz. Allemaal met een eigen cultuur, identiteit en unieke inrichting.

Nadat we de lezing hadden bezocht zijn we de laatste hal gaan bekijken. Hier stonden veel stand van lamp ontwerpers en particuliere jonge ontwerpers. Ook kon je hier een kijkje nemen in de stand van het HMC. Hier stonden jongeren die vertelde over de opleiding, ontwerpen en hun toekomst.

De laatste stand die wij hebben bezocht was de torenkamer van de fabriek. Ookwel de Tearom van de van Nelle fabriek genoemd. De kamer heeft een balkon met een prachtig uitzicht op Rotterdam. Hier presenteerde Lande en Intersthul. Daarnaast heeft Interface diverse vloeren getoond op de stand en was de stand aangekleed met diverse Feltplants door Wandschappen. Lande presenteerde welgeteld zeven nieuwe producten. Deze producten worden direct uitgetest door de bezoekers, want in de stand is het vaak druk en erg gezellig. Lande verzorgt namelijk haar klanten goed. De nieuwe keuken Zok werd gelijk uitgeprobeerd door een echte barista en er werd koffie geschonken, geprint met jouw eigen gezicht. Ook werden er gezonde limonades geserveerd. Er werd rondgelopen met een polaroidcamera waarmee de klanten op de foto konden. Deze stand was echt tot in de puntjes verzorgd en een echte beleving.

stand
Stand Lande

Zok

Zok is een vrijstaande, modulaire keuken. Zok bestaat uit een stoere, robuuste tafel welke uitgebreid kan worden met lades en diverse inbouwapparaten. Door deze modulaire uitbreidingen kan Zok ook los in de ruimte geplaatst worden. Er wordt gespeeld met kleurstellingen en zijn dan ook niet bang voor een knalkleur. Het ontwerp is van het ontwerp duo Heleen van Heel en Stefan de Bever. Van Heel: “Het idee was om een vrijstaande keuken te maken die ook gemakkelijk in zijn geheel te verhuizen zou zijn. Dit geeft veel vrijheid voor een specifieke indeling van het interieur en is gemakkelijk aanpasbaar. Bovendien voegt Zok identiteit toe aan een interieur door eigenzinnig kleur- en materiaalgebruik. Stoer en robuust of kies je toch voor elegant en speels. Zok is als een kameleon welke zich aanpast aan de omgeving.”

Spinner High

Spinner High is een industrieel vormgegeven barkruk. Deze in hoogte verstelbare, industriële barkruk is het nieuwste ontwerp van aanstormend ontwerp talent Nic Roex. Roex heeft voor het frame van de Spinner High niet gekozen voor een standaard buisframe. Het frame van de barkruk bestaat uit metalen stroken welke met een laser worden gesneden. Nic Roex: “Het denken vanuit 1 techniek geeft jezelf kaders. Daarom ben ik bij dit ontwerp van een andere basis uitgegaan als eerder bij de kleine Spinner. De oplossingen om dit te realiseren moest uit de techniek komen. En dat is gelukt. De Spinner High is opgetrokken uit een moderne productietechniek: lasersnijden. Alle onderdelen zijn met laser gesneden, waardoor alle onderdelen precies in elkaar passen.” Het frame kan daarna in diverse kleuren gepoedercoat worden, zodat de Spinner High zich in elke interieur staande houdt.

spinner high
dock countertafel

Cock countertafel

De Dock tafel bestond natuurlijk al langer. Nu is Lande met het ontwerp gaan spelen en is de Dock countertafel ontstaan. De Dock countertafel is een stijlvolle lange houten tafel van 90 cm hoog met een stalen frame dat doorloopt boven de tafel. Aan het frame kunnen meerdere lampen of hangplanten bevestigd worden. Aan de Dock countertafel kan plaatsgenomen worden op in hoogte verstelbare barkrukken. De Dock countertafel is de hoge variant van de Dock tafel. Ideaal in een bedrijfspand of publieke ruimte waar geen lampen aan het plafond bevestigd kunnen of mogen worden. Of in een hoge industriële ruimte waar de verlichting niet voldoende is.

Flatlands

Flatlands is een uniek modulair banksysteem dat de open architectuur van hedendaagse bedrijven, gebouwen en ruimtes omarmt. De Flatlands is een clean design met heldere en strakke lijnen die niet alleen terugkomen in de houten basis en in de vierkante zitkussens en optionele rugkussens. Bijzonder detail is de onzichtbare bevestiging van deze rugkussens, waardoor ze bijna lijken te zweven. Ontwerp duo Daphna Laurens: “Door de Flatlands letterlijk ‘plat’ te houden hebben we een modulair banksysteem ontworpen dat geen zichtlijnen in een ruimte blokkeert. Zelfs niet met de rugkussens.”

pico

Pico

Pico is een elegante stoel met tal van design features, ontworpen door de Franse ontwerper Patrick Norguet. “Pico is geboren uit een behoefte, die van een discrete stoel, die bovendien vooral elegantie uitstraalt”, aldus Norguet. Op de Pico designstoel raak je niet uitgekeken. Elke keer ontdek je weer één van de subtiele design kenmerken. De opvallende metalen design knoop aan de zijkant, waarmee de verbinding van rug en zit wordt geaccentueerd. De driehoekige armleuningen. De kenmerkende rug die uitloopt achter de zit. Daarnaast onderscheid de Pico zich met een comfortabele zit. Het model is speels, eigenwijs en elegant tegelijk.

Petram

Petram is een modulair kasten systeem dat opbergruimte combineert met een interactief zitgedeelte. Diverse elementen kunnen gecombineerd worden om tot een multifunctionele roomdivider te komen. Een roomdivider met desgewenst een interactief zitgedeelte, diverse open of dichte kasten en ruimte voor planten. “Het ruimtegebruik wordt geoptimaliseerd en communicatie op de werkvloer gestimuleerd,” aldus de Oostenrijkse ontwerpers van 13&9 Design. “De structuren van de Petram doen denken aan steile rotsen. De Petram kast is met hoge en lage oppervlakken en rugleuningen zo ontworpen dat ze mooi aansluiten bij het meubellandschap.”

Rondo Divano

De Rondo Divano is een comfortabele akoestische wacht- of overlegbank. De Divano maakt onderdeel uit van de compleet vernieuwde Rondo collectie die nu volledig modulair is. Alle Rondo concentratieunits kunnen nu gemakkelijk uitgebreid of geschakeld worden. De Rondo Divano is er als 2 of 3 persoons akoestisch gestoffeerde bank. Om in alle rust te overleggen in bijvoorbeeld een open kantoorruimte. Creëer bijvoorbeeld eenvoudig een overleghoek met twee Divano’s tegenover elkaar.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!