We zitten steeds meer en meer, maar wist je dat door het gebrek aan beweging onze spieren, pezen en gewrichten verzwakken en de kans op lichamelijke klachten groter is? Een verkeerde werkhouding is een van de grote boosdoeners voor nekklachten, rugklachten of schouderklachten. Gezond werken vraagt een combinatie van een goede zithouding afgewisseld met regelmatige onderbrekingen. Slecht zitten op een goede stoel is immers nog steeds slecht zitten.

Nu is er de Axia Smart Chair. Dit is een ergonomische bureaustoel, waar je ontspannen en goed ondersteund zit. Het is een compleet innovatief zitsysteem, waarin al de kennis van de makers op het gebied van ergonomie, technologie en duurzaamheid samenkomt.

Je ontvangt directe feedback en krijgt een trilsignaal als je verkeerd zit. Die informatie is te vinden op het label aan de zitting. Hier kan je ook zien wat je zitgedrag de afgelopen twee uur was en je huidige houding. Naast een goede stoel heb je ook je beweegmomentje nodig, dus vergeet dat niet! Deze slimme stoel denkt zelfs daaraan en hij geeft je feedback als je te lang op je stoel zit. Daarnaast is er de Axia Smart app. Een extra steuntje in de rug om die gezondere werkstijl te ontwikkelen. Met zo’n persoonlijke coach moet dat wel lukken lijkt me.

 

Ergonomische bureaustoel AxiaErgonomische bureaustoel Axia BMA