Goedemiddag!

Een hele mooie blog van onze inkooporganisatie Quantore, neem de tips mee en bestel ze in onze webshop: http://webshop.insideoffice.nl/.  Ik zelf kon het niet beter verwoorden.

Kom je in de zomermaanden op je werk, dan word je iedere ochtend begroet door een stapel papierwerk. Je collega’s zijn immers met vakantie. Met smacht wacht het werk tot je er mee aan de slag gaat. Was dat gevoel maar wederzijds… Maar hé, werken in de zomerperiode hoeft zo erg nog niet te zijn.

Zorg dat de volgende artikelen aanwezig zijn op kantoor, dan doorsta jij de zomer op kantoor glansrijk!

 

Koffie

Yup, we beginnen met de basis. Start je werkdag met een goede kop koffie en desnoods een praatje met je collega. Dat werpt ongetwijfeld zijn vruchten af voor wat betreft je productiviteit (Klik door).

Inkt  

Stel je voor: voor een klant moet je een belangrijk document printen en op de post doen. Alles loopt op rolletjes, totdat de printer je verrast met de foutmelding ‘vervang inktcartridge’. Nét nu je collega, die normaal netjes voor alle kantoorartikelen zorgt, met vakantie is (Klik door).

Papier

Voldoende inktcartridges op jouw lijstje gezet? Heel goed! Noteer ook maar een pak papier. Dat voorkomt de foutmelding ‘papierlade leeg’ (Klik door)

Ordners

Over het algemeen zijn de kantoortuinen in de zomer wat rustiger. Zowel qua aanwezige collega’s als de hoeveelheid werk dat verzet moet worden. Grote kans dat je een momentje vindt om op te ruimen. Zorg er voor dat er voldoende lege ordners in de kast liggen. Anders komt er van die grootste plannen nog niets terecht (Klik door).

Wc-papier

We hoeven er vast niet veel woorden aan vuil te maken om de noodzaak van wc-papier aan te tonen. Zet dit belangrijke rolletje maar hoog op je lijstje voor een zomerproof kantoor  (Klik door)!

Memoblaadjes

Memoblaadjes zijn eigenlijk altijd onmisbaar, maar in de vakantieperiode des te meer. Omdat veel van je collega’s afwezig zijn, zullen veel losse verzoekjes jou bereiken. Om te voorkomen dat het in je hoofd één grote chaos wordt, kun je verzoekjes die via de telefoon komen het beste meeschrijven op een memoblaadje (Klik door)

Notitieboekjes

Zul je altijd zien dat je in de vakantieperiode de laatste pagina van je notitieboek bereikt en er geen nieuwe notitieboeken op voorraad liggen. Ga je voor de time-being verder op losse vellen papier? Dan zeg maar vaarwel tegen je structuur. Notitieboekjes kun je dus ook maar beter op je lijstje zetten (Klik door).

Pennen

Je kunt nooit teveel pennen hebben. Of je raakt ze kwijt, of de vulling laat je na het schrijven van tien regels in de steek. Of je maakt je pen per ongeluk kapot omdat dat het enige is waar je je wél op kunt concentreren. Hoe dan ook, vraag je collega die verantwoordelijk is voor de inkoop van kantoorartikelen om extra stuks te bestellen (Klik door).

)

Batterijen

Batterijen! Niet om jezelf op te laden, maar voor alle elektronica waar je in de zomerperiode op wilt kunnen rekenen. Denk aan een draadloze muis of aan de tafelventilator die jou verblijdt met een fris, zomers briesje (Klik door).

Plakband

Plakband, altijd handig! Kan je meteen jezelf aan je bureaustoel vastplakken. Want eerlijk is eerlijk, wij weten ook wel dat je liever naar het strand, die leuke stad, of dat gezellige terras gaat. Maar na een dagje hard werken, ben jij degene die de ontspanning het meest verdient (Klik door).

Neem deze goede tips mee de vakantieperiode in!!

Liefs,

Danielle