Bureaustoelen voor een perfecte werkhouding

Nederlanders zijn kampioen in langdurig zitten. Langdurig zitten is niet goed voor de gezondheid. Bij een verkeerde houding kunnen er vervelende klachten ontstaan. Denk hierbij aan rug- en nekklachten. Erg vervelend wanneer je hier last van hebt. Een ergonomische bureaustoel kopen biedt de uitkomst! Ergonomie staat voor de relatie tussen de omgeving en mensen. Als je het hebt over ergonomische bureaustoelen wordt de relatie tussen de werknemer en de werkplek bedoelt. Een ergonomische kantoorinrichting kan natuurlijk niet zonder een ergonomische bureaustoel.

Eisen ergonomische bureaustoel

De ergonomische bureaustoel moet aan verschillende instelmogelijkheden voldoen. De zithoogte, zitdiepte en de lendesteun moeten verstelbaar zijn. Het is belangrijk dat de ergonomische bureaustoel goed ingesteld wordt. De rugleuning moet zo gevormd zijn dat de rug volledig wordt ondersteund. Als dit niet gebeurt kan dit alsnog tot klachten leiden. Er zijn veel verschillende designers die fantastische ergonomische stoelen ontwerpen. Herman Miller is de topontwerper wat betreft ergonomische bureaustoelen, de modellen Sayl, Mirra en Aeron kun je bij Inside Office vinden. Daarnaast kun je bureaustoelen kopen van de merken:

  • BMA: de prachtige Axia serie 2.1 tot en met 2.6
  • HAG: stoelen met het Balanced Movement Mechanism
  • Aeris: 3D actieve stoelen

Allemaal topmerken die stoelen maken om goed op te zitten en daarnaast een fantastisch uitstraling hebben. Alle merken hebben hun eigen onderscheidende specialiteit. Vraag aan een professional welke ergonomische bureaustoelen kopen het beste bij je past.

Ergonomische bureaustoelen kopen

De kwaliteit van de bureaustoel is het allerbelangrijkste. Kies je voor een goede ergonomische bureaustoel dan heb je hier jarenlang plezier van. Het zit prettig en is goed voor de gezondheid. Een ergonomische stoel kan veel klachten voorkomen. Klachten zijn erg vervelend en beïnvloeden de productiviteit negatief.  Vooral wanneer de werkhouding slecht is, kunnen deze klachten sneller optreden. Ergonomische bureaustoelen verbeteren de werkhouding waardoor je langer goed zit. Het is belangrijk de stoelen persoonlijk goed te testen voordat je ze gaat kopen. Voor iedereen is het zitcomfort anders.