Skip to main content

Thuiswerken is hot. Steeds meer mensen werken (gedeeltelijk) thuis. Met onderstaande tips creëer je een comfortabele thuiswerkplek:

Kantoorinrichting Ridderkerk thuiswerken

Bron: Pinterest

Kantoorinrichting Ridderkerk thuiswerken

Bron: Pinterest

Kantoorinrichting Ridderkerk thuiswerken

Bron: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed zitten

Een goede stoel is belangrijk. Ook als je vanaf de eettafel werkt, investeer in een goede bureaustoel. Slecht zitten kan op langer termijn ernstige klachten veroorzaken. Zorg er daarnaast ook voor dat de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte staat, zodat je je hoofd rechtop houdt.

Kleur bepaalt

De kleur van de muur heeft invloed op je humeur en concentratievermogen. Het is het beste om de muren neutraal te houden en te werken met een accentkleur. Rood stimuleert de hartslag en geeft energie en passie. Oranje is vriendelijk en warm. Geel is vrolijk. Groen bevordert een harmonieuze en frisse energie. Blauw is rustgevend en kalmerend, violet stimuleert de creativiteit en wit zorgt voor een extra beetje rust.

Daglicht en kunstlicht

Werken met weinig daglicht? Dan gaan je prestaties achteruit. Uit onderzoek is gebleken dat 55% van de Nederlandse respondenten daglicht als favoriet kenmerk noemen als het gaat om de ideale werkplek.

Natuurlijk licht is het beste licht wat je op kantoor kan hebben, maar in de winter wanneer het vroeg donker is is kunstlicht een optie. Met slechte verlichting ben je sneller vermoeid, verlies je concentratie en ben je minder productief. Kies voor verlichting van minimaal 800 lux op een werkplek. Hoe slechter de ogen, hoe meer lux je nodig hebt.  Kies het licht waar jij jezelf prettig bij voelt.

Planten

Eén of meerdere planten in je kamer verhoogt je aandacht bij een vermoeiende taak. Planten verbeteren je concentratie en geheugen en zorgen voor minder stress en depressiviteit.

Bron 1

Bron 2